Βρετανία: Ο νέος αρχηγός του στρατού «Ο στρατός μας πρέπει να ετοιμαστεί να πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη»

 Ο νέος αρχηγός του στρατού «Ο στρατός μας πρέπει να ετοιμαστεί να πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη»

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία να είναι σε εξέλιξη και τις ανησυχίες για τη συνέχεια του να φουντώνουν, ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, Πάτρικ Σάντερς δήλωσε πως οι στρατιώτες της χώρας θα πρέπει να προετοιμαστούν για να πολεμήσουν για ακόμα μια φορά στην Ευρώπη.

ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, Πάτρικ Σάντερς

Ο  Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σε συνέντευξη  του στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag τόνισε πως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει «χρόνια». Στην Βρετανία ταυτόχρονα  ο νέος διοικητής του βρετανικού στρατού Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως ο βρετανικός στρατός πρέπει να είναι έτοιμος να «πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη», δήλωσε ο νέος επικεφαλής του, Πάτρικ Σάντερς. Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να στείλει βρετανικά στρατεύματα προς ενίσχυση της Ουκρανίας. Αυτό όμως που έκανε αίσθηση ήταν πως προειδοποίησε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο η χώρα θα πρέπει να δείξει υποστήριξη στο Κίεβο για «μακρύ χρονικό διάστημα».

ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, Πάτρικ Σάντερς

Σύμφωνα με το inews.co.uk  ο  Πάτρικ Σάντερς, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση του βρετανικού στρατού αυτόν τον μήνα, είπε στους Βρετανούς στρατιώτες:

«Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για να πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη. Υπάρχει τώρα μια καυτή επιτακτική ανάγκη να σφυρηλατήσουμε έναν στρατό ικανό να πολεμήσει στο πλευρό των συμμάχων μας και να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη. Είμαι ο πρώτος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 1941 που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Στρατού στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη με τη συμμετοχή μιας ηπειρωτικής δύναμης. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας σκοπό – να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο όντας έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους στην ξηρά».

ο νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, Πάτρικ Σάντερς

Ο  Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σε συνέντευξη  του στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag τόνισε:

 «Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα μπορούσε να πάρει χρόνια. Δεν πρέπει να επιβραδύνουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας.  Ακόμη κι αν τα κόστη είναι υψηλά, όχι μόνο αυτά της στρατιωτικής υποστήριξης, αλλά και αυτά των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων.»

Please follow and like us: