Τετάρτη, 10 Απριλίου

Ο Ν. Ανδρουλάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη «Αν οι πολίτες μου δώσουν τη δύναμη να μπορώ συγκρουστώ με αυτά τα κατεστημένα που έχουν καταρρακώσει τη χώρα»

Ο Ν. Ανδρουλάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο «Αν οι πολίτες μου δώσουν τη δύναμη να μπορώ συγκρουστώ με αυτά τα κατεστημένα που έχουν καταρρακώσει τη χώρα»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης  παραχώρησε συνέντευξη Στέφανο Διαμαντόπουλο και στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, «Αν οι πολίτες μου δώσουν τη δύναμη να μπορώ συγκρουστώ με αυτά τα κατεστημένα που έχουν καταρρακώσει τη χώρα, να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους απογοητεύσω, διότι δεν έχω καμία δέσμευση».

Ο Ν. Ανδρουλάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνέχισε λέγοντας πως:

«Ο πρωθυπουργός πάνω στην αγωνία του να κρατήσει τη θέση εξουσίας, καθώς τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά για αυτόν και για την κυβέρνηση, θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές. Είμαι σίγουρος ότι μετά την καταγγελία του περί αλαζονείας, θα έρθει η καταγγελία περί οικογενειοκρατίας που θα με αφορά. Το λέω αυτό χαριτολογώντας διότι καλό θα είναι να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς και να μένουμε στην πολιτική. Και η πολιτική λέει ότι ο ελληνικός λαός είναι σε μια εποχή που βιώνει καταρράκωση της αγοραστικής του δυνατότητας. Θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, ο κόσμος δεν θα μπορεί να κάνει διακοπές. Οι τιμές είναι στα ύψη και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στην οικονομία».

Ιδιαίτερο βάρος στην  συνέντευξη έδωσε στο υψηλό κόστος διαβίωσης και στον  πληθωρισμό:

«Η Κυβέρνηση αδυνατεί να κάνει παρεμβάσεις και πρέπει να απολογηθεί για αυτό. Επιμένουμε στο πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας για να φανεί στο τιμολόγιο η άμεση πτώση της τιμής. Στη φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας και όχι αυτά που εμφανίζει ή θα εμφανίζει με κοινή υπουργική απόφαση. Εμείς για αυτό δεν ψηφίσαμε την τροπολογία, γιατί θεωρούμε ότι γίνεται «μαγείρεμα», ότι δεν είναι τα πραγματικά υπερκέρδη αυτά που θα εμφανίσει»,

Όταν ρωτήθηκε για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα είπε:

«Ο Ερντογάν για να κρατήσει την καρέκλα του, θα διχάσει την Τουρκία, θα βάλει φυλακή όποιον πάει απέναντί του, θα κάνει εισβολή ξανά στη Συρία. Είναι ικανός για όλα. Οφείλω όμως να σας πως ότι ο τελευταίος κρίκος αυτής της αυταρχικής και βαθιά αλαζονικής πολιτικής στρατηγικής θα είναι η Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα, είναι μια χώρα που έχει αποτρεπτική ισχύ, είναι χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ. Δεν είναι εύκολο ο Ερντογάν να δημιουργήσει ένα πραγματικά έντονο επεισόδιο με την Ελλάδα, διότι μπορεί αυτό το επεισόδιο να τον οδηγήσει σε μια ήττα που θα ήταν καταστροφή για τον ίδιο».

 

 

 

Please follow and like us: