Γερμανικά ΜΜΕ – Είναι πιθανό ο Ερντογάν να κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα;

Γερμανικά ΜΜΕ – Είναι πιθανό ο Ερντογάν να κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα;

O ελληνικής καταγωγής αρχισυντάκτης της εφημερίδας Münchner Merkur του Μονάχου, Γιώργου Αναστασιάδης σε σχόλιο του για τα Ελληνοτούρκικα με τίτλο «Διαμάχη για τα νησιά του Αιγαίου – Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη με τον επόμενο πόλεμο», τονίζει πως ο Ερντογάν προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τα πολιτικά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του μπορεί να κάνει ακόμη πόλεμο ενάντια στην Ελλάδα, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ , πολύ περισσότερο τώρα που πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Γερμανικά ΜΜΕ - Είναι πιθανό ο Ερντογάν να κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα;

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας τόνισε πως φοβάται ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο για τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

«Δεν αποκλείεται ο Ερντογάν να θέσει σε κίνηση αποβατικά πλοία και να προσπαθήσει να κατακτήσει ένα ή περισσότερα ελληνικά νησιά, ωστόσο δεν είναι πολύ πιθανό. Πιο πιθανό είναι η Τουρκία να προσπαθήσει να υπογραμμίσει τις κυριαρχικές της διεκδικήσεις στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο. Το κάνει άλλωστε εδώ και εβδομάδες με ολοένα συχνότερες υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο».

Είναι θετικό επισημαίνει ότι πλέον ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ακούει επί τόπου της ανησυχίες της Αθήνας.

« Όταν πρόκειται για την Τουρκία, Αθήνα και Βερολίνο βρίσκονται στην ίδια πλευρά. Κι αυτό διότι αναπόσπαστο μέρος των απειλών της Τουρκίας είναι ότι θα ανοίξει τις πύλες για τους μετανάστες (…) Όποιος έχει επισκεφθεί τις μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μπορεί να δει πόσο υποφέρουν από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα.»

Τέλος στηλιτεύει το γεγονός πως ο Ερντογάν για να βλάψει ακόμη περισσότερο τη Ελλάδα  δεν χρειάζεται καν να ρίξει βόμβες.

«Αρκούν οι απειλές πολέμου για να διώξουν τους τουρίστες, από τα χρήματα των οποίων εξαρτάται έντονα η χώρα μετά την οικονομική κρίση. Και αυτή είναι μια μορφή πολέμου που απαιτεί ξεκάθαρη ευρωπαϊκή απάντηση».

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us: