Τετάρτη, 10 Απριλίου

Συνάντηση Α.Τσίπρα τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Να καταδικάσουν ευθέως οι  ΗΠΑ τις υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο – Να παγώσουν την πώληση των F16 στη Τουρκία

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνάντησε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Tζορτζ Τσόύνης και συνομίλησαν για τις διμερείς σχέσεις, την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας αλλά και την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα επεσήμανε στον Πρέσβη την ανάγκη να πιεστεί η Τουρκία για να ανοίξει τους διαύλους με την Ελλάδα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης και να επιστρέψουμε σε έναν διάλογο ύφεσης.

Συνάντηση Α.Τσίπρα τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον Πρέσβη των ΗΠΑ την αντίθεσή του με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία και κυρίως βαρέως οπλισμού που προέρχεται από κρίσιμες στρατιωτικά θέσεις στα νησιά και στη μεθόριο της χώρας. Ενώ εξήγησε πως από τις δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ διαφαίνεται πως προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία, θα υπάρξουν υποχωρήσεις εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων και ενημέρωσε πως ως αξιωματική αντιπολίτευση αλλά  και μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, θα ήμαστε δυναμικά απέναντι .

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να παγώσουν η ΗΠΑ την πώληση των F16 στη Τουρκία και παράλληλα να καταδικάσουν ευθέως τις υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά.

 

Please follow and like us: