Τετάρτη, 10 Απριλίου

ΗΠΑ: «Η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών να γίνεται σεβαστή»

ΗΠΑ: «Η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών να γίνεται σεβαστή»

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στην ΕΡΤ έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ερντογάν «Η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών να γίνεται σεβαστή»

ΗΠΑ: «Η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών να γίνεται σεβαστή»

Συγκεκριμένα εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στην ΕΡΤ έστειλε  σαφές μήνυμα προς τον Ερντογάν επαναλαμβάνοντας πως η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστή και να προστατεύεται . Ενώ τόνισε ξεκάθαρα πως Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία. Παράλληλα είπε πως πρέπει να αποφεύγεται η ρητορική που μπορεί να αυξήσει περαιτέρω την ένταση.

Είναι φανερό πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία τις απειλές Ερντογάν και έχουν διαμηνύσει με κάθε τρόπο στην τουρκική ηγεσία, ότι πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης. Μην ξεχνάμε φυσικά πως πριν από λίγες ημέρες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει ότι η κυριαρχία στα ελληνικά νησιά (εννοούσαν  προφανώς αυτά που έχει βάλει στο στόχαστρο η Τουρκία) είναι αδιαμφισβήτητη.

 

Please follow and like us: