Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

O Aλ. Τσίπρας μετά την επισκευή του στο  Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τόνισε πως «Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα για την αντιπυρική προστασία»

O Aλ. Τσίπρας μετά την επισκευή του στο  Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τόνισε πως «Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα για την αντιπυρική προστασία»

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία  Aλ. Τσίπρας σήμερα το πρωί επισπεύτηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών όπου συνάντησε τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Αστεροσκοπείου, κ. Μανώλη Πλειώνη και τους αρμόδιους επιστήμονες του Ιδρύματος και των Ινστιτούτων  συζητώντας για τα μοντέλα και τις προβλέψεις τους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ενώ παράλληλα συζητήθηκαν  και η προτάσεις που επανειλημμένα έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην κυβέρνηση για πρόληψη και επαρκή προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για τις πυρκαγιές.

O Aλ. Τσίπρας μετά την επισκευή του στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Aλ. Τσίπρας: «Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα για την αντιπυρική προστασία»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  μετά τη συνάντηση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προχώρησε σε δηλώσεις :

«Πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα για την αντιπυρική προστασία  Η κυβέρνηση να ακούσει τις κρίσιμες προτάσεις των επιστημόνων. Η κλιματική κρίση είναι και θα είναι παρούσα. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούμε διαρκώς να αιφνιδιαζόμαστε.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο και πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ενισχυθεί η αντιπυρική προστασία. Να υπάρξει δηλαδή πρόληψη και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού στις δύσκολες συνθήκες που και φέτος θα αντιμετωπίσουμε.

Η επιστημονική κοινότητα έχει καταθέσει μια σειρά από κρίσιμες προτάσεις, όπως και εμείς. Και για την αντιπυρική προστασία και για την πρόληψη και για την επάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Το κρίσιμο είναι να τις ακούσει η κυβέρνηση, όσο είναι νωρίς. Όχι κατόπιν εορτής. Και το ακόμα πιο κρίσιμο, είναι να σχεδιάσει μαζί με την επιστημονική κοινότητα την υλοποίηση της προστασίας και της πρόληψης από τα φαινόμενα αυτά που θα έχουμε διαρκώς μπροστά μας το επόμενο διάστημα. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε με επάρκεια.»

Please follow and like us: