Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

 Οι έντονες εκφράσεις από την Τουρκία και οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν τόνισε ο Ν. Δένδιας από την Πρίστινα

Οι έντονες εκφράσεις από την Τουρκία και οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν τόνισε ο Ν. Δένδιας από την Πρίστινα

Ο Έλληνας υπουργός κάλεσε την Τουρκία να υπάρχει ηρεμία και οι διμερείς σχέσεις να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών.

Ν. Δένδιας από την Πρίστινα

Ο Έλληνας υπουργός στην  Πρίστινα οπού περιοδεύει συναντήθηκε με  την Κοσοβάρα Πρόεδρο, τον πρώτο αντιπρόεδρο και τον πρωθυπουργό.  Σε δηλώσεις του μάλιστα ανέφερε πως είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη και ότι τα ζητήματα που συζήτησε ήταν η ενεργειακή διασυνδεσιμότητα, αλλά και το μέλλον της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια. Σε αυτό το πλαίσιο, κατέστησε σαφές πως για την ελληνική κυβέρνηση, το κύριο διακύβευμα είναι πάντοτε η ειρήνη, η σταθερότητα και η ευρωπαϊκή πορεία.

Σε δήλωσή του ο Ν. Δένδιας μετά το πέρας των επαφών του και ερωτηθείς για το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους και του Τούρκου ομολόγου του, ο Νίκος Δένδιας είπε χαρακτηριστικά πως οι έντονες εκφράσεις και  οι προκλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα, εν μέσω της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας να απέχει η Τουρκία από έντονες εκφράσεις και προκλητικές δηλώσεις και να φροντίσει, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι διμερείς σχέσεις και να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε:

«Αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις. Να φροντίσει, ώστε να υπάρχει ηρεμία και οι σχέσεις μας να κινούνται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των χωρών μας».

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως έχει πάντοτε την εντύπωση ότι μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας προσβλέπει σε μια ευρωπαϊκή πορεία για την Τουρκία και εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συμμερίζεται αυτό τον πόθο της τουρκικής κοινωνίας και θα ενεργεί και θα εκφράζεται ανάλογα.

Please follow and like us: