Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Νέες απειλές Ερντογάν και μάλιστα στα ελληνικά μέσω Twitter

Σε νέες απειλές κατά της χώρας μας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζοντας στο κόκκινο την ένταση και το πιο απίθανο  καλεί στα ελληνικά την Αθήνα να «συνετιστεί».

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος έκανε το άσπρο μαύρο μιλώντας ξανά για  την «ψυχραιμία» που επιδεικνύει η χώρα του. Ενώ ταυτόχρονα προειδοποίησε την Ελλάδα ζητώντας να συνετιστεί τονίζοντας ότι η χώρα του δεν θα παραιτηθεί από κανένα δικαίωμα στο Αιγαίο και δεν θα διστάσει να κάνει χρήση αυτών στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμα του στα ελληνικά μέσω Twitter τονίζει:

«Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν. (…) Αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να καταπιέζει την Τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, αγνοώντας τις αξίες της Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και τις διεθνείς συμφωνίες (…) Η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ΝΑΤΟ και τρίτων χώρων, εμπλέκοντας τους στην παρανόμια των διαφόρων στρατιωτικών ασκήσεων σε νησιά με μη στρατικοποιημένο καθεστώς, δεν είναι πάρα μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος  (…) Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000 χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας. Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν».

 

Please follow and like us: