Κυριακή, 2 Οκτωβρίου

Πώς να κάνετε το τέλειο σκορδόψωμο

Πώς να κάνετε τέλειο σκορδόψωμο για ορεκτικό ή συνοδευτικό

Σας έχουμε μια πολύ εύκολη συνταγή που μπορείτε να κάνετε στα γρήγορα, πριν κάτσετε στο τραπέζι.

Το σωστό σκορδόψωμο θέλει να έχει την ισορροπία του σε όλα .  Δηλαδή ούτε πολύ τραγανό ούτε πολύ μαλακό ψωμί, σωστή αναλογία βουτύρου για τον ανάλογο τύπο του ψωμιού . Δεν είναι άλλωστε λίγες η φορές που  τρώμε ένα σκορδόψωμο και δεν καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για σκορδόψωμο.  Εμείς λοιπόν θα σας δείξουμε πώς να κάνετε τέλειο σκορδόψωμο για ορεκτικό ή συνοδευτικό

Πώς να κάνετε τέλειο σκορδόψωμο

Υλικά

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο

1 & 1/2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου

1 κ. γλ. αποξηραμένο μαϊντανό

1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φέτες

220 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Βήμα 2

Σε ένα μικρό τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατέψτε με τη σκόνη σκόρδου και το μαϊντανό.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε μια λαδόκολλα σε ταψί και με ένα πινέλο μαγειρικής απλώστε το μείγμα βουτύρου και σκόρδου.

Βήμα 4

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά και απομακρύνετε από το φούρνο.

Βήμα 5

Γαρνίρετε με την τριμμένη μοτσαρέλα και τα υπολείμματα του μείγματος βουτύρου και ξαναψήστε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση.

Please follow and like us: