
Πώς να κάνετε τέλειο σκορδόψωμο για ορεκτικό ή συνοδευτικό
Σας έχουμε μια πολύ εύκολη συνταγή που μπορείτε να κάνετε στα γρήγορα, πριν κάτσετε στο τραπέζι.
Το σωστό σκορδόψωμο θέλει να έχει την ισορροπία του σε όλα . Δηλαδή ούτε πολύ τραγανό ούτε πολύ μαλακό ψωμί, σωστή αναλογία βουτύρου για τον ανάλογο τύπο του ψωμιού . Δεν είναι άλλωστε λίγες η φορές που τρώμε ένα σκορδόψωμο και δεν καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για σκορδόψωμο. Εμείς λοιπόν θα σας δείξουμε πώς να κάνετε τέλειο σκορδόψωμο για ορεκτικό ή συνοδευτικό
Υλικά
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 & 1/2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
1 κ. γλ. αποξηραμένο μαϊντανό
1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
220 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατέψτε με τη σκόνη σκόρδου και το μαϊντανό.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε μια λαδόκολλα σε ταψί και με ένα πινέλο μαγειρικής απλώστε το μείγμα βουτύρου και σκόρδου.
Βήμα 4
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά και απομακρύνετε από το φούρνο.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με την τριμμένη μοτσαρέλα και τα υπολείμματα του μείγματος βουτύρου και ξαναψήστε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση.