Παρασκευή, 19 Απριλίου

Ενιαίος θα είναι ο φορτιστής για όλες τις συσκευές έως το φθινόπωρο του 2024

Ενιαίος φορτιστής για όλες τις συσκευές – Τέλος οι διαφορετικοί φορτιστές!

Ενιαίος θα είναι ο φορτιστής για όλες τις μικρού και μεσαίου μεγέθους ηλεκτρονικές συσκευές μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ για όλα τα κράτη-μέλη στην ΕΕ, έως το φθινόπωρο του 2024 σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση  το USB Type-C θα γίνει στην ΕΕ η κοινή θύρα φόρτισης για όλα τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet, τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός, τα ακουστικά, τα φορητά ηχεία, τις ψηφιακές μηχανές, κ.α. , ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή τους.

Ενιαίος θα είναι ο φορτιστής για όλες τις συσκευές έως το φθινόπωρο του 2024

Σε δεύτερη φάση περίπου σε τρία με τέσσερα χρόνια μετά θα ισχύσει το ίδιο για τους φορητούς υπολογιστές.

Η καθιέρωση ενός ενιαίου φορτιστή θα διευκολύνει τους καταναλωτές που αναγκάζονται να συσσωρεύουν ασυμβίβαστους φορτιστές για τις διαφορετικές συσκευές τους.

Ο νέος αυτός κανόνας θα διευκολύνει τους καταναλωτές που αναγκάζονταν έως τώρα  να συσσωρεύουν ασυμβίβαστους φορτιστές για τις διαφορετικές συσκευές τους σε περισσότερη επαναχρησιμοποίηση φορτιστών. Έτσι θα εξοικονομηθούν έως και 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε περιττές αγορές φορτιστών. Οι απορριφθέντες και αχρησιμοποίητοι φορτιστές εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν περίπου 11.000 τόνους ηλεκτρονικών απορριμμάτων ετησίως.

Ο Σοσιαλιστής εισηγητής του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μαλτέζος ‘Αλεξ ‘Αγκους Σάλιμπα πήγε το θέμα ένα βήμα παραπάνω και τόνισε:

«Οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν έναν μόνο φορτιστή για όλες τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές. Παράλληλα είμαστε περήφανοι που προσθέσαμε επίσης διατάξεις σχετικά με την ασύρματη φόρτιση που είναι η επόμενη εξέλιξη στην τεχνολογία φόρτισης και βελτιωμένη πληροφόρηση και επισήμανση για τους καταναλωτές».

Please follow and like us: