Κοινός μας στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών δήλωσε ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στον  τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ για τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη που ως κύριο θέμα είχε τα προβλήματα εγκλήματικότητας στην πρωτεύουσα.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Κοινός μας στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην  ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων και στο κέντρο της Αθηνάς και στις γειτονίες . Μάλιστα τόνισε πως  θα συνεχιστούν οι ειδικές επιχειρήσεις για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και το εμπόριο ναρκωτικών που αποτελούν απολυτή προτεραιότητα. Διευκρίνισε όμως πως το πρόβλημα με τους χρήστες ναρκωτικών είναι δυσεπίλυτο, πολύ δύσκολο και χρειάζεται τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών.

Τάκης Θεοδωρικάκο

Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε ότι για να έχουμε ισχυρότερη παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της Αθηνάς, δεν πρόκειται να φύγει κανένας αστυνομικός από τα αστυνομικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων για τουριστικούς προορισμούς.  Το Φθινόπωρο 700 νέοι αστυνομικοί θα κατανεμηθούν όλοι στα πλαίσια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ την 1η Ιουλίου οι 185 ειδικοί φρουροί που μπαίνουν στα Πανεπιστήμια, διατίθενται στα αστυνομικά τμήμα του Δήμου Αθηναίων για την δύσκολη περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι από τις 15 Μαρτίου μέχρι χθες η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλάβει 1.000 παράνομους μετανάστες και τους έχει οδηγήσει στα κέντρα προσωρινής κράτησης. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα εγκληματικότητας και παραβατικότητας που συνδέεται με αλλοδαπούς μετανάστες, οι οποίοι είναι παράνομοι.

Please follow and like us: