Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Για τις εξελίξεις στο Αιγαίο μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Για την τουρκική προκλητικότητα και τις εξελίξεις στο Αιγαίο μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Α. Γεωργιάδης : «Ο Ερντογάν έχει βρει τον δάσκαλό του στον Μητσοτάκη. Βλέπετε πώς ο Ερντογάν και όλη η τουρκική ηγεσία αναφέρονται στον πρωθυπουργό. Αν τους εξυπηρετούσε η πολιτική Μητσοτάκη, θα τον έβριζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ;»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης καλεσμένος του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την κορύφωση της  τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και στους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν θα τολμήσει όπως ο ίδιος  τονίζει να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες στο Αιγαίο.

ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Σας παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα των δηλώσεων του υπουργού :

 «( …)Αυτά που λέει για τα νησιά ο Ερντογάν δεν τα λέει ούτε μικρό παιδί (…) Ο Πρωθυπουργός πήρε τα Rafale και βγαίνουν όλοι στις τηλεοράσεις στην Τουρκία και λένε ότι η Ελλάδα έχει αποκτήσει αεροπορική υπεροχή, πήρε τις φρεγάτες και μόλις τις παραλάβουμε θα κερδίζουμε και στον στόλο, έφτιαξε τις διεθνείς συμμαχίες με την Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, δεν κουνιέται κανένας εναντίον της Ελλάδας . (…)Δε θα τολμήσει η Τουρκία να κάνει τίποτα το καλοκαίρι στο Αιγαίο γιατί η Ελλάδα τώρα είναι εξαιρετικά ισχυρότερη. Η Ελλάδα θέλει καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά αν η Τουρκία θεωρεί ότι στην Ελλάδα έχει βρει έναν βολικό κολαούζο, ένα προτεκτοράτο, κάνει λάθος. Η φιλία που θέλουμε με την Τουρκία εδράζεται σε μια σχέση ισοτιμίας (…) Τώρα πια ο κάθε Τούρκος που μιλάει ξέρει πως ότι χαζομάρα λέει θα τη μαθαίνουν παντού. Η ιδέα ότι επειδή η Ελλάδα στρατιωτικοποίησε τα νησιά δημιουργεί θέμα στην κυριαρχία τους δε τη λέει ούτε παιδί νηπιαγωγείου. Ότι δηλαδή η παραβίαση θεωρητικά, (κατά την Τουρκία, που όμως δεν ισχύει)  ενός άρθρου μίας συνθήκης αλλάζει το καθεστώς της κυριαρχίας».

Please follow and like us: