Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου

Αλβανία: Πρόεδρος της χώρας εξελέγη χθες o αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων

Πρόεδρος της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια συμφώνα με το ΑΜΠΕ εξελέγη χθες o αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ο υποστράτηγος και γιατρός Μπαϊράμ Μπεγκάι, 55 ετών .

Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ανέδειξε με 78 ψήφους υπέρ στο 140μελές κοινοβούλιο, το  Σάββατο, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, Μπαϊράμ Μπεγκάι, στο αξίωμα του προέδρου της χώρας.

Ο ρόλος του προέδρου είναι κυρίως συμβολικός στην Αλβανία, αν και έχει κάποιες εξουσίες στη δικαιοσύνη και τις ένοπλες δυνάμεις.

Αλβανία: Πρόεδρος της χώρας εξελέγη χθες o αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων

Ο Μπαϊράμ Μπεγκάι θα αναλάβει καθήκοντα τον Ιούλιο από τον απερχόμενο πρόεδρο, Ιλίρ Μέτα. Εξελέγη κατά τον τέταρτο γύρο της ψηφοφορίας, αφού οι προηγούμενοι τρεις γύροι ήταν άγονοι. Στη διάρκεια των τριών πρώτων γύρων, χρειαζόταν ενισχυμένη πλειοψηφία τριών πέμπτων για να εκλεγεί νέος πρόεδρος. Ο Μπεγκάι εξελέγη με απλή πλειοψηφία, με τις ψήφους του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Ο υποστράτηγος Μπαϊράμ Μπεγκάι, 55 ετών, έγινε αρχηγός των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων το 2020, αφού προηγουμένως κατείχε διάφορες θέσεις στους κόλπους του στρατού, κυρίως στον ιατρικό τομέα, καθώς το 1989 είχε πάρει πτυχίο από την Ιατρική Σχολή.

 

 

 

 

Please follow and like us: