Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου

Αβάσιμες και αναληθείς οι  ισχυρισμοί της Τουρκίας τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου

Αβάσιμες και αναληθείς οι ισχυρισμοί της Τουρκίας τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου

O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καλεσμένος του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μίλησε για τις πρόσφατες κατηγορίες της Τουρκίας που κάνουν λόγο  για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα αλλά και για την κίνηση της Άγκυρας να καλέσει για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τον Έλληνα πρέσβη  Χριστόδουλο Λάζαρη.

Συγκεκριμένα οι Τούρκοι με τις κινήσεις και τις δηλώσεις τους έχουν προκαλέσει ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις των Τούρκων με αποφασιστικότητα και  με επιχειρήματα.

Αβάσιμες και αναληθείς οι  ισχυρισμοί της Τουρκίας τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου

Η Άγκυρα κάλεσε για  εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τον Έλληνα πρέσβη  Χριστόδουλο Λάζαρη κλιμακώνοντας  την  ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ως αιτία που το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως «η παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Οι εφημερίδες στην Τουρκία κάνουν λόγο  για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, ενώ το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε «τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς . Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι είναι τελείως ανυπόστατες οι κατηγορίες και δεν έχει καμία σχέση η χώρα με αυτά ενώ συνήχησε λέγοντας ότι η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο:

«Το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων. Η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία του Ερντογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου». Για τα νησιά είπε ότι η ελληνική κυριαρχία τους δεν αμφισβητείται από κανέναν, και πως όποιος φέρνει τέτοιους ισχυρισμούς δεν έχει καμία τύχη να τους κάνει αποδεκτούς από τρίτους. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία».

Please follow and like us: