Παρασκευή, 12 Απριλίου

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στα γραφεία της SpaceX του Έλον Μασκ

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στα γραφεία της SpaceX του Έλον Μασκ

O  υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης που βρίσκεται ΗΠΑ συνεχίζει τις συναντήσεις του με αξιωματούχους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτών αλλά και με στελέχη επιχειρήσεων. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας πραγματοποίησε επίσκεψη τα γραφεία της SpaceX και της Starlink του Έλον Μασκ στην αμερικανική πρωτεύουσα.

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στα γραφεία της SpaceX του Έλον Μασκ

Αυτό που συζητήθηκε ήταν η  πρόσφατη έναρξη της υπηρεσίας της Starlink με το δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα αλλά και η εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα κάλυψης και συνδεσιμότητας.

Το ταξίδι του Έλληνα υπουργού ήταν αρκετά εποικοδομητικό αφού αρχικά συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο, στο Eisenhower Executive Office Building, με τον Tarun Chhabra, Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας και Εθνικής Ασφάλειας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα ψηφιακής στρατηγικής.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε στην σύμβουλο του προέδρου Biden Neera Tanden, στην Chief Information Officer της κυβέρνησης των ΗΠΑ Clare Martorana, στην επικεφαλής του US Digital Service Mina Hsiang και στις «ψηφιακές ομάδες» των Υπουργείων (όσους, δηλαδή, υλοποιούν ψηφιακές πολιτικές σε εθνικό επίπεδο) τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του gov.gr, δίνοντας έμφαση στη διευκόλυνση της καθημερινότητας και στη δημιουργία ενός ευέλικτου και αποδοτικού δημοσίου τομέα.

Ο υπουργός μάλιστα  συνάντησε την Emily Tavoulareas και τον Aaron Snow, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τον σχεδιασμό των περισσότερων ψηφιακών πολιτικών στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των κρατών, με το παράδειγμα της Ελλάδας να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Please follow and like us: