Παρασκευή, 19 Απριλίου

Τουρκία: Οργή από τα τουρκικά ΜΜΕ για το ταξίδι Κ. Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα

Οργή από τα τουρκικά ΜΜΕ για το ταξίδι Κ. Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα

Όπως μετέδωσε χθες  το ΣΚΑΪ μέσω του ανταποκριτή του Μανώλη Κωστίδης, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στην Ψέριμο είναι κυρίαρχο  θέμα στον τουρκικό Τύπο.

Ο Τουρκικός Τύπος κατηγορεί  τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να κάνει «σόου», μετά την ενθάρρυνση που πήρε από τους Ευρωπαίους ενώ παράλληλα καλεί τους Τούρκους πολίτες να μην επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Τουρκία: Οργή από τα τουρκικά ΜΜΕ για το ταξίδι Κ. Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα

Χαρακτηριστικά η εφημερίδα Hurriyet γραφεί:

«Οι Ευρωπαίοι δώσανε γκάζια στον Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει σόου», ενώ σε άλλο της σημείο αναφέρει  «μόλις επέστρεψε στη χώρα του, επισκέφθηκε τα νησιά που στρατιωτικοποιήθηκαν κατά της Τουρκίας».

Η εφημερίδα Αksam γραφεί:

«Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα» σε άλλο σημείο της γραφεί  «η Ψέριμος είναι τουρκική, όπως και τα Ίμια» αλλά και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «Είναι ανάμεσα στα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας».

Η παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού Ηaber Global, Σενέμ Τολουάι, ανέφερε:

«Είναι η επίσκεψή του ( του Έλληνα πρωθυπουργού) στα νησιά, σε απόσταση 8 μιλίων από την Αλικαρνασσό. Η Ψέριμος, όπως και τα Ίμια σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης είναι υπό την τουρκική κυριαρχία, έτσι δεν είναι;».

Ο Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία Τζιχάτ Γιαϊτζί, χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είναι ένα από τα 152 νησιά, όπως και τις νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα μέσω των συνθηκών», ενώ στη συνέχεια ο ίδιος είπε: «Aυτό το νησιά είναι στο καθεστώς ‘Egeaydak’ (νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας του Αιγαίου). Υπάρχουν άλλα 152 τέτοια νησιά σε αυτό το καθεστώς».

 

 

 

 

Please follow and like us: