Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

«Η διεθνής τιμή του πετρελαίου συμπαρασύρει την τιμή της βενζίνης στη χώρα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης καλεσμένος  στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, αναφέρθηκε στην υψηλές τιμές της βενζίνης στη χώρα μας.

Θεόδωρος Σκυλακάκης: «Η διεθνής τιμή του πετρελαίου συμπαρασύρει την τιμή της βενζίνης στη χώρα»

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως εάν η Ευρώπη κάνει μια σοβαρή παρέμβαση στα καύσιμα θα ανακουφίσει και την Ελλάδα και εμφανίστηκε απαισιόδοξος ότι θα υπάρξει συνολική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Η διεθνής τιμή του πετρελαίου συμπαρασύρει την τιμή της βενζίνης στη χώρα

«Η διεθνής τιμή του πετρελαίου συμπαρασύρει την τιμή της βενζίνης στη χώρα μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,  Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναφερόμενος στις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Όταν ρωτήθηκε  για ενδεχόμενη νέα επιδότηση καυσίμων απάντησε πως εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα κατευθυνθεί σε ένα μείγμα που θα ανακουφίζει τους πιο ευάλωτους.

Την ίδια στιγμή, απέδωσε τον υψηλό πληθωρισμό στο γεγονός ότι η οικονομία έχει μεγάλα ποσοστά εισαγωγών όσον αφορά την ενέργεια, όπως επίσης ότι η Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2021 είχε χαμηλό πληθωρισμό.

 

Please follow and like us: