Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα στον IANO με τίτλο «Η νόσος της αδράνειας και άλλες ιστορίες» Εκδόσεις Καστανιώτη

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα στον IANO με τίτλο «Η νόσος της αδράνειας και άλλες ιστορίες» Εκδόσεις Καστανιώτη

Την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Καστανιώτη διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα τίτλο «Η νόσος της αδράνειας και άλλες ιστορίες».

Ιστορίες που μιλούν για την αστική ζούγκλα και την απόδραση απ’ τον παλιό μας εαυτό, για τους χειμώνες στην πόλη και τα καλοκαίρια στα νησιά, για την ανάγκη του μύθου που παραμένει ισχυρότερος από την αμφιβολία και για πολλά άλλα.

βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα τίτλο στον IANO «Η νόσος της αδράνειας και άλλες ιστορίες» Εκδόσεις Καστανιώτη

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μιχάλης Μακρόπουλος, συγγραφέας, μεταφραστής

Έλενα Μαρούτσου, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας

Θα συμμετάσχουν επίσης η στιχουργός Ησαϊα Παπαδοπουλου και η τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Κατερίνα Κωνσταντίνου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3wtIuLd

   Link βιβλίου: https://bit.ly/3wzM9pn

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πίσω από κάθε αφήγηση κρύβεται ένας μικρός ή ένας μεγάλος κύκλος ζωής. Διηγήματα βραδείας ωρίμανσης πορευόμενα απ’ το τέλος προς την αρχή. Στην κορυφή δεσπόζει «Η νόσος της αδράνειας», γεννημένη σε συνθήκες εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, και στη βάση το «Άσ’ τον Μπομπ Μάρλεϊ να περιμένει», εμπνευσμένο από μια εποχή αλλαγών και ελπίδας.  Ένα βιβλίο για την μαγεία της γραφής, που μας αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω απ’ το προφανές, το αναμενόμενο, και μας ταξιδεύει στο χρόνο επιτρέποντάς μας να αφουγκραστούμε τον κόσμο σαν συνεχές παρόν.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Αρκουδέας ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Δημοσίευσε για πρώτη φορά το 1986 τη συλλογή ιστοριών Άσ’ τον Μπομπ Μάρλεϊ να περιμένει. Έκτοτε καταπιάστηκε με όλες τις κλιμακώσεις της πρόζας (μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι, μικροϊστορίες κ.ά.), που αποτυπώθηκαν σε δεκαεννέα συνολικά τίτλους. Τα τελευταία βιβλία που εξέδωσε είναι Το χαμένο Νόμπελ – Μια αληθινή ιστορία (2015), Τα κατά Αιγαίον πάθη σε ανανεωμένη επανέκδοση (2017) και Επικίνδυνοι συγγραφείς (2019), όλα στις Εκδόσεις Καστανιώτη.

 

 

 

Please follow and like us: