Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου

Βαρυσήμαντη δήλωση Μακρόν «Η Τουρκία δεν μπορεί να αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά»

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας με δηλώσεις του μετά το τέλος των εργασιών της σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταδίκασε την τουρκική πολιτική ηγεσία που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και που με  ψευτοεπιχείρημα τονίζει πως η στρατιωτικοποίησή τους είναι παράνομη.

Εμανουέλ Μακρόν: «Η Τουρκία δεν μπορεί να αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά»

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν μετά το τέλος των εργασιών της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με δηλώσεις που έκανε καταδίκασε την τουρκικής πολιτική ηγεσία που με ψευτοεπιχείρημα επιχειρεί να δημιουργήσει ένταση στην περιοχή. Συγκεκριμένα καταδίκασε τις δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας με τις οποίες αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με το ψευτοεπιχείρημα ότι η στρατιωτικοποίησή τους είναι παράνομη.

Βαρυσήμαντη δήλωση Μακρόν «Η Τουρκία δεν μπορεί να αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά»

Τόνισε πως θέλει  να εκφράσει από εδώ το (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα της χώρας μου της Γαλλίας. Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών – μελών και ότι οι δηλώσεις αυτές (από την Τουρκία) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε:

«Μια τελευταία λέξη εδώ, για να πω ότι κατά τις εργασίες του Συμβουλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε πολύ έντονα την εύλογη ανησυχία της Ελλάδας και καταδίκασε τις δηλώσεις πολλών Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά νησιά της. Θέλω, προφανώς, να εκφράσω από εδώ τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα της Γαλλίας. Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών – μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές (σ.σ. οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα» .

Please follow and like us: