Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου

Το Βερολίνο «παρακολουθεί με προσοχή» τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά  και κρατάει ίσες αποστάσεις

Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και καλεί τις δύο πλευρές να έρθουν σε συνεννόηση με διάλογο.

Έκκληση να υπάρξει συνεννόηση στα ελληνοτουρκικά με διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών, απευθύνει από το Βερολίνο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Χόφμαν.

Συγκεκριμένα η κυρία Χόφμαν απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τις πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, παρέπεμψε σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Χεμπεστράιτ, ο οποίος είχε τονίσει ότι «η συνεργασία στο ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη στιγμή (…)  Παράλληλα απευθύνω έκκληση προς τον τούρκο πρόεδρο, αλλά και προς τον έλληνα πρωθυπουργό, να τα βρουν .»

Το Βερολίνο «παρακολουθεί με προσοχή» τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και κρατάει ίσες αποστάσεις

Η Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Χόφμαν τόνισε:

«Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό που είπε ο συνάδελφός μου. Παρακολουθούμε με προσοχή αυτό που συμβαίνει εκεί, τις δηλώσεις που γίνονται και μπορούμε πραγματικά μόνο να απευθύνουμε έκκληση και ειδικά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και ανάμεσα σε εταίρους της Συμμαχίας να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους με συνομιλίες (…) Οι λέξεις δεν χρειάζονται εξήγηση και εξακολουθούν να ισχύουν».

 

Please follow and like us: