Κυριακή, 12 Νοεμβρίου

Θεσσαλία: «Σε έργα για να ποτίζεται ο κάμπος δωρεάν»  αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης

«Σε έργα για να ποτίζεται ο κάμπος δωρεάν»  αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες Θεσσαλία στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή  «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» .

Ο Περιφερειάρχης  στην εκπομπή έκανε λόγο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τις τιμές του ρεύματος που το τελευταίο διάστημα  έχουν εκτιναχθεί, προκαλώντας εμπόδια στην αγροτική παραγωγή .

Θεσσαλία: «Σε έργα για να ποτίζεται ο κάμπος δωρεάν»  αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης

Σας παραθέτουμε απόσπασμα από την εκπομπή:

«Η τιμή της ενέργειας έχει εκτιναχθεί, εμείς στην περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθούμε με επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, τα τελευταία 10 χρόνια, σε ενισχύσεις του 1 δισ. ευρώ και πάνω. Από τη λίμνη Κάρλα ποτίζονται 26.000 στρέμματα δωρεάν πλέον (…) Υπάρχουν αγρότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και βιώνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης αλλά και του πολέμου, με τις αυξήσεις. Έχουμε κάνει υπόγειους αγωγούς για να αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό το πρόβλημα της άρδευσης . (…) Στόχος είναι να ποτίζεται ο θεσσαλικός κάμπος δωρεάν (…) Μάστιγα αποτελούν οι κλοπές καλωδίων από κόμβους που έχουμε ηλεκτροφωτισμό, υπάρχουν ζημιές. Στους αγρότες κλέβουν τους μετασχηματιστές. Είναι έτσι το σύστημα που όποιοι πιάνονται, αφήνονται ελεύθεροι μετά για πολλούς λόγους. Υπάρχει επιβάρυνση στην παραγωγή γιατί μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να έρθει να αποκαταστήσει το πρόβλημα η εταιρεία ηλεκτρισμού (…) Υπάρχει πρόβλημα στα εργατικά χέρια όχι μόνο στη Θεσσαλία, και χρειάζεται να αλλάξει αυτό σε όλους τους τομείς. Χρειαζόμαστε βιολογική αφύπνιση».

Please follow and like us: