Κυριακή, 12 Νοεμβρίου

ΠΑΣΟΚ: 4.490 ψήφισαν για την νέα Κεντρική Επιτροπή

4.490 ψήφισαν για την νέα Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ

Σχεδόν 4.490 σύνεδροι ψήφισαν για την εκλογή της νέας Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, με την οποία κλείνει το τριήμερο συνέδριο του κόμματος.

Νίκος Ανδρουλάκης έκλεισε τις εργασίες του συνεδρίου με την δευτερολογία του αργά το μεσημέρι.

ΠΑΣΟΚ: 4.490 ψήφισαν για την νέα Κεντρική Επιτροπή

Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε είναι 464 και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό που ψηφίστηκαν χθες αργά το βράδυ με μεγάλη πλειοψηφία θα αποτελείται από 301 μέλη εκ των οποίων το 1/3 θα είναι γυναίκες (σύνολο 100 στην ΚΕ).

Υποψήφιες έχουν κατέλθει περί τις 125, έτσι περιορίζεται η ένταση για το ποιος θα εκλεγεί. Στους άνδρες θα γίνει «μάχη» καθώς εκλέγεται σχεδόν ο ένας στους δύο υποψηφίους.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να καθυστερήσουν λόγω του όγκου της συμμετοχής, ωστόσο έμπειροι κομματικοί προβλέπουν ότι η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη θα αποσπάσει ευρύτατη πλειοψηφία (άνω του 60-65%) εκλέγοντας πάνω από 200-210 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Άλλο ένα 15-20% αναμένεται να συγκεντρώσουν η πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου, του Παύλου Χρηστίδη και του Παύλου Γερουλάνου η Ανανεωτική Αριστερά (που έχει ποσόστωση 15 ατόμων) και περί το 20% (60-70) άτομα η πλευρά Παπανδρέου εκ των οποίων περίπου 20 γυναίκες. Ο Απ. Πόντας ως πρόεδρος της ΕΔΕΜ θα είναι ex officcio μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν χωρίς εκλογή οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Ψηλά αναμένεται να εκλεγούν επίσης ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ελένη Αναστασίου, η Μάρα Κουκουδάκη, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Αναστασία Σιμητροπούλου, Παναγιώτης Βλάχοςαλλά και ο γεννηματικός Μανώλης Όθωνας.

Στη λίστα των υποψηφίων με εκτιμήσεις ότι θα καταταγούν ψηλά στη σχετική καταμέτρηση βρίσκονται ακόμη ο απερχόμενος γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης (στηρίζεται από παπανδρεϊκούς-γεννηματικούς), ο Παύλος Χρηστίδης (παίρνει ψήφους και από προεδρικούς), η Έφη Χαλάτση (από τους παπανδρεϊκούς), ο Μιχ. Καρχιμάκης (επίσης από τους παπανδρεϊκούς).

Μια ακόμη σημαντική τροποποίηση στο Καταστατικό που εγκρίθηκε χθες αφορά στην άρση του ασυμβίβαστου για τον γραμματέα του κόμματος κι έτσι ο νέος γραμματέας θα μπορεί να είναι κι αυτός υποψήφιος βουλευτής

Please follow and like us: