Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Ποιες κατηγορίες τροφών πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε ακμή

Ποιες κατηγορίες τροφών πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε ακμή

Η εφηβική ακμή είναι μία χρόνια φλεγμονώδης νόσος όπου τα συμπτώματα της, αν δεν θεραπευτούν, μπορεί να είναι ορατά για 10 ή και περισσότερα χρόνια. Τα σημάδια της ακμής και τα μαύρα στίγματα  μάλιστα χρειάζονται χρόνο για να εξαφανιστούν.

Πάντως οι  έφηβοι δεν είναι η μόνη ηλικιακή ομάδα που υποφέρουν από ακμή

Ποιες κατηγορίες τροφών πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε ακμή

Αυξημένα ποσοστά του πληθυσμού αντιμετωπίζουν πλέον μια μορφή καθυστερημένης εμφάνισης ακμής που δεν μεταβάλλει απλώς την ποιότητα του δέρματός τους, αλλά επηρεάζει και την ποιότητα ζωής τους.

Η ακμή ενδέχεται να φουντώσει ξανά, καθώς οι εξάρσεις της εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες ιδίως σε σχέση με τις  διατροφικές μας συνήθειες, οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι η κακή διατροφή μπορεί να επιδεινώσει τις κρίσεις ακμής.

Δείτε ποιες κατηγορίες τροφών πρέπει να αποφεύγετε:
Γλυκά και υδατάνθρακες

Η ζάχαρη και οι απλοί υδατάνθρακες μπορεί να πυροδοτήσουν μια κρίση ακμής.

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε είναι τα πατατάκια, τα κρακεράκια και μπισκότα, το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά, οι πατάτες, τα αψυκτικά με ζάχαρη.

Οι τροφές αυτές αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα την έκκριση ινσουλίνης. Η ινσουλίνη ευνοεί την αυξημένη λιπαρότητα του δέρματος και φράζουν οι πόροι.

Η σοκολάτα

Αν και η σοκολάτα έχει κακή φήμη για τη σχέση της με την ακμή, έρευνες έχουν αποδείξει ότι δεν ευθύνεται το κακάο αλλά η ζάχαρη που περιέχει.

Please follow and like us: