Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου  η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για το ΤΕΒΑ

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για το ΤΕΒΑ

Θ. Αμπατζόγλου: «Στο Δήμο Αμαρουσίου γίνεται κοινωνική πολιτική στην πράξη»

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη υποδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης 19 Μαϊου 2022 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου – σημείο διανομής του ΤΕΒΑ, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης Κ.Σ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ /ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, με περιοχή εφαρμογής των δράσεων επισιτιστικής και βασικής υλικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, τον Βόρειο Τομέα Αττικής (Δήμοι: Αμαρουσίου, Μεταμορφώσεως, Φιλοθέης – Ψυχικού, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης και Παπάγου – Χολαργού).

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου  η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για το ΤΕΒΑ

Ο κ. Κ. Χατζηδάκης που συνοδευόταν από την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Γ. Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη ενημερώθηκε για τη διαχείριση και διανομή του ΤΕΒΑ που διενεργείται στον επικεφαλής Δήμο Αμαρουσίου, από τον κ. Θ. Αμπατζόγλου παρουσία του Προέδρου ΟΚΟΙΠΑΔΑ & υπεύθυνου για τη διανομή ΤΕΒΑ στο Δήμο Πέτρου Κόνιαρη, από τον Προϊστάμενο της διαχειριστικής αρχής στο ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας, Γιάννη Πασπάλα και από τον Υπεύθυνο Πράξης του ΤΕΒΑ, & Προϊστάμενο Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου Αμαρουσίου Δημήτρη Αμίτση.

Σημειώνεται ότι από τη συγκεκριμένη δομή (που εξυπηρετεί τους ωφελούμενους των Δήμων Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης και Φιλοθέης-Ψυχικού) έχουν διανεμηθεί από την αρχή του προγράμματος περισσότεροι από 361 τόνοι τροφίμων και πάνω από 68.000 τεμάχια βασικών ειδών σε 36.500 νοικοκυριά που αντιστοιχούν σε 66.170 ωφελούμενους.

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου  η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για το ΤΕΒΑ

Μετά το πέρας της επίσκεψης ακολούθησαν δηλώσεις:

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε:

«Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους έχει καλύψει τα τελευταία 6 χρόνια 400.000 συμπολίτες μας. Και συνεχίζουμε, καθώς το έχουμε εντάξει στο καινούριο ΕΣΠΑ με άλλα 400 εκατ. ευρώ για να συνεχιστεί αυτή η ενίσχυση, με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Όλα αυτά είναι κοινωνική πολιτική στην πράξη. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Αμπατζόγλου για την ουσιαστική δουλειά που γίνεται εδώ και σε άλλους 5 δήμους της περιοχής υπό το συντονισμό του Δήμου Αμαρουσίου για το ΤΕΒΑ. Χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν ανάγκη ουσιαστικής στήριξης για την καθημερινότητά τους και είναι ευθύνη τόσο της Πολιτείας, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να κάνουν το καλύτερο γι’ αυτούς».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε:

«Στο Δήμο Αμαρουσίου γίνεται κοινωνική πολιτική στην πράξη. Δίνεται καθημερινά η μάχη κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και της ακραίας φτώχειας. Εμείς στο μέτρο των δυνάμεών μας βοηθάμε σαν επικεφαλής δήμος για τον Βόρειο Τομέα, έτσι ώστε χιλιάδες συμπολίτες μας που πληρούν τις προϋποθέσεις να μπορούν να λάβουν είδη πρώτης ανάγκης. Περιμένουμε το νέο πρόγραμμα ώστε να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου  η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για το ΤΕΒΑ

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: 

«Απέναντι στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό δεν μένουμε αδρανείς. Η κοινωνική πολιτική δεν είναι μόνο τα επιδόματα. Είναι και οι υπηρεσίες αλλά και η υλική βοήθεια. Και σε αυτό είμαστε όλοι μαζί. Κεντρική Πολιτεία αλλά και Δήμοι, με στοχευμένα μέτρα και πρωτοβουλίες, στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, δήλωσε:

«Το ΤΕΒΑ είναι το δίχτυ της συνοδευτικής προστασίας για τους ακραία ευάλωτους. Δεν είναι μόνο η επισιτιστική βοήθεια, αλλά και οι συνοδευτικές υπηρεσίες που προσφέρονται σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, οι ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είναι οι συνάνθρωποί μας που πρέπει να στηριχτούν όσο περισσότερο γίνεται και να διασυνδεθούν με την εργασία. Γιατί μόνο τότε θα αρθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός και θα έχουμε πραγματική ένταξη αυτών των ανθρώπων στην κοινωνία».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρών ήταν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 19 Μαΐου 2022

Please follow and like us: