Παρασκευή, 19 Απριλίου

Με το καθημερινό γρήγορο περπάτημα προστατεύουμε την υγεία μας

Με το καθημερινό γρήγορο περπάτημα προστατεύουμε την υγεία μας

Η καραντίνα μας περιόρισε την πρόσβαση στα γυμναστήρια και τα αθλητικά κέντρα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να γυμναζόμαστε. Η συνέχιση και καθημερινή άσκηση ιδίως τώρα που  βιώνουμε την απομόνωση παίζει  σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας μας.

Σήμερα οι ειδικοί τονίζουν  πως καθημερινά πρέπει να ασκούμαστε ή έστω να περπατάμε για να προστατεύουμε την υγεία μας.  Ο  Ιπποκράτης μάλιστα έλεγε πως το περπάτημα είναι  «το καλύτερο φάρμακο του ανθρώπου». Έτσι με το καθημερινό και ιδίως το γρήγορο περπάτημα προστατεύουμε  την υγεία μας.

Με το καθημερινό γρήγορο περπάτημα προστατεύουμε την υγεία μας

Γρήγορο περπάτημα σημαίνει περίπου 100 βήματα το λεπτό έτσι σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών ένας άνθρωπος πρέπει να περπατά γρήγορα για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά. Με λίγα λόγια να κάνει περίπου 3.000 βήματα τη μέρα, με βάση το ρυθμό των 100 βημάτων το λεπτό.

Το περπάτημα είναι μια ελεύθερη άσκηση και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγουμε επιπλοκές που σχετίζονται με καθιστική ζωή.

Το καθημερινό περπάτημα μας βοηθά να κρατήσουμε την καρδιά υγιή, να διαχειριστούμε το βάρος μας, να βελτιώσουμε την πέψη μας και να ενισχύσουμε τη διάθεσή μας. Το περπάτημα λειτουργεί το ίδιο ευεργετικά με το τρέξιμο όσον αφορά την υγεία της καρδιάς. Μια άσκηση περπατήματος 30 λεπτών κάθε μέρα είναι μια καλή άσκηση που προωθεί μια υγιή καρδιά και καλή κυκλοφορία του αίματος. Μάλιστα ένα από τα πράγματα που κάνει το περπάτημα για το σώμα μας είναι να ενισχύσει το ανοσοποιητικό και τη υγεία μας σε όλα τα επίπεδα .

Με το καθημερινό γρήγορο περπάτημα προστατεύουμε την υγεία μας

Φυσικά το περπάτημα δεν είναι ωφέλιμο μόνο για την σωματική μας υγεία αλλά και για την ψυχική μας υγεία. Το περπάτημα για 10 έως 30 λεπτά την ημέρα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ευεξία μας.

Please follow and like us: