Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Λυκόβρυση Πεύκη : Έναρξη των εργασιών του Προγράμματος για την κατάθλιψη στην Πλατεία Σοφούλη στις 21/5 11π.μ.

Έναρξη των εργασιών του Προγράμματος για την κατάθλιψηστην Πλατεία Σοφούλη στις 21/5 11π.μ.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης και η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Ε.Π.Α.Ψ.Υ. ως Εθνικός Εταίρος της  EAAD (Ευρωπαϊκή Συμμαχία κατά της Κατάθλιψης) για την Ελλάδα συμμαχούν ενάντια στην κατάθλιψη.

Η EAAD είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα τη Λειψία και τη Φρανκφούρτη στη Γερμανία και με συνεργάτες σε περισσότερες από 20 χώρες από την Ευρώπη, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Λυκόβρυση Πεύκη : Έναρξη των εργασιών του Προγράμματος για την κατάθλιψη στην Πλατεία Σοφούλη στις 21/5 11π.μ.

Το EAAD-Best, αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε το 2001 και το 2002 στη Νυρεμβέργη, πετυχαίνοντας μια σημαντική μείωση των αυτοκτονιών, σε ποσοστό άνω του 20%, και έως σήμερα έχει εφαρμοστεί σε περισσότερες από 120 περιοχές σε 15 χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης.

Κύριος στόχος του EAAD είναι η βελτίωση της φροντίδας και της θεραπείας των ασθενών με καταθλιπτικές διαταραχές και η πρόληψη της αυτοκτονικής συμπεριφοράς.

Στην Ελλάδα η εφαρμογή του θα γίνει:

με «παρέμβαση 4 επιπέδων»: 1) τους επαγγελματίες της πρωτοβάθμιας και ψυχικής υγείας, 2) τον γενικό πληθυσμό στην κοινότητα, 3) τα άτομα-διαμεσολαβητές της κοινότητας και πρόσωπα-κλειδιά (φροντιστές, δάσκαλοι, ιερείς, αστυνομία), 4) τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, ομάδες υψηλού κινδύνου και συγγενείς τους,

με το iFightDepression, ένα διαδικτυακό εργαλείο αυτοδιαχείρισης για ασθενείς με ήπια κατάθλιψη.

Η έναρξη των εργασιών του Προγράμματος θα γίνει το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 στις 11 π.μ. στην Πλατεία Σοφούλη στην Πεύκη.

Η ελληνική ομάδα του EAAD-Best και ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης θα είναι εκεί!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λυκόβρυση Πεύκη, 16 Μαΐου 2022

 

 

Please follow and like us: