Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου

Έρευνα -Το τρέξιμο προσθέτει χρόνια ζωής

Έρευνα -Το τρέξιμο προσθέτει χρόνια ζωής

Έρευνα του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Μπίσπεμπεργκ της Κοπεγχάγης με επικεφαλής τον καρδιολόγο Πέτερ Σνορ δείχνει ότι  το τακτικό τρέξιμο μπορεί να προσθέσει μέχρι και έξι χρόνια ζωής στο προσδόκιμο επιβίωσης τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών

Ο  Δρ Σνορ  δήλωσε «ότι το τακτικό τρέξιμο αυξάνει τη διάρκεια της ζωής , μάλιστα δεν χρειάζεται κανείς να κάνει εξαντλητικό τρέξιμο για να έχει ωφέλεια.»

Έρευνα -Το τρέξιμο προσθέτει χρόνια ζωής

Οι ερευνητές από το 1976 συνέκριναν τη θνησιμότητα όσων έκαναν τρέξιμο και όσων δεν έκαναν, σε ένα δείγμα πληθυσμού 20.000 ατόμων. Οι ηλικίες που ερεύνησαν ήταν από  20 έως 93 ετών. Από αυτούς οι  1.116 άνδρες και 762 γυναίκες έτρεχαν καθημερινά .

Οι επιστήμονες συσχέτισαν την υγεία των συμμετεχόντων με το αν έτρεχαν και πόσο συχνά. Στη διάρκεια της επόμενης 35ετίας, απεβίωσαν 10.158 άτομα που δεν έτρεχαν και 122 που έτρεχαν τακτικά.  Οι άνδρες που τρέχουν, μπορούν να επεκτείνουν τη ζωή τους κατά 6,2 χρόνια, ενώ οι γυναίκες κατά 5,6.

Έρευνα -Το τρέξιμο προσθέτει χρόνια ζωής

Πιο ευεργετικό φαίνεται να είναι το τρέξιμο που γίνεται με αργό έως μέτριο ρυθμό για μία έως δυόμιση ώρες συνολικά την εβδομάδα μισή ώρα έως τρία τέταρτα κάθε φορά.

Please follow and like us: