ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωτόγνωρη συμμετοχή» στη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία, ψήφισαν 172.000

«Πρωτόγνωρη συμμετοχή» στη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία, ψήφισαν 172.000

Στη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, από την οργανωμένη βάση , (διήρκησε πάνω από δεκατρείς ώρες), η συμμετοχή ήταν πραγματικά μεγάλη και δικαίως χαρακτηριστικέ από την Κουμουνδούρου ως «Πρωτόγνωρη συμμετοχή» αφού ψήφισαν 172.000 εκ των οποίων 110.000  ήταν νέες εγγραφές μελών.

Στη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου

 

Στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ εκτιμούν πως το στοίχημα των εσωκομματικών διεργασιών κερδήθηκε και έγινε το πρώτο βήμα για νίκη στις εκλογές

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να έχει υπερδιπλασιάσει τα μέλη της, φτάνοντας αυτά, σε εξαψήφιο αριθμό και σε ποσοστό 10% περίπου των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Παράλληλα η αναμενόμενη εκλογή  του Αλέξη  Τσίπρα ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ήταν εντυπωσιακή  καθώς η αποδοχή του άγγιξε το 99%. Είμαστε πια ένα άλλο κόμμα πιο μαζικό, είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Η ανανέωση της εντολής στο πρόσωπό του, αν και όπως είπαμε ήταν αναμενόμενη, όμως λειτουργεί συσπειρωτικά ενόψει των εθνικών εκλογών μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε πάνω από 150.000 ψήφους, που συμφώνα με την ανάλυση της Κουμουνδούρου, είναι μια βροντερή φωνή της κοινωνικής βάσης και ψήφος εμπιστοσύνης στο «προσωπικό στοίχημα» του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και του Πρόεδρου που αποτυπώνει  ξεκάθαρα πως οι εθνικές κάλπες μπορούν να στηθούν ανά πάσα στιγμή, με το κλείσιμο τριών ετών διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου
Στη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου

 

 

 

 

 

Please follow and like us: