Συνεχείς ελέγχους σε όλη την Ελλάδα στα πρατήρια καυσίμων ανακοίνωσε  ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης

Συνεχείς ελέγχους σε όλη την Ελλάδα στα πρατήρια καυσίμων ανακοίνωσε  ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την  ακρίβεια στα καύσιμα τόνισε πως πραγματικά είναι πάρα πολύ μεγάλη όμως το υπουργείο πραγματοποιεί  συνεχείς ελέγχους σε όλη την Ελλάδα στα πρατήρια καυσίμων και επισήμανε ότι  «Έχουμε βάλει ήδη πάρα πολλά πρόστιμα. Έχουν ξεπεράσει πια τα 3 εκατομμύρια ευρώ τα πρόστιμα που έχουμε βάλει για αισχροκέρδεια από την αρχή της χρονιάς»

Συνεχείς ελέγχους σε όλη την Ελλάδα στα πρατήρια καυσίμων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης

Μάλιστα όπως είπε από την άλλη βδομάδα θα ανακοινώσουμε μία σειρά προστίμων σε πρατήρια καυσίμων.

Μιλώντας για τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα στα πρατήρια καυσίμων επισήμανε « (…) έχω δώσει εντολή στην ΔIΜΕΑ και όλη την εβδομάδα ήμασταν στα νησιά (…) πριν από λίγο, μίλαγα με τον δήμαρχο Πάτμου, όπου εκεί έχουν ένα ειδικό πρόγραμμα γιατί έχουν δύο μόνο πρατήρια σε όλη την Πάτμο από μία εταιρεία. Εκεί η τιμή ήταν πολύ πιο μεγάλη και είχα επικοινωνία και με την εταιρεία για να δω για ποιο λόγο η τιμή είναι τόσο μεγάλη.»

Μάλιστα ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα, θα πάει ο ίδιος σε μερικά από τα νησιά για να του εξηγήσουν οι πρατηριούχοι γιατί έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή.

Σε ερώτηση  για τον ΦΠΑ ο Α. Γεωργιάδης τόνισε πως « (…)  ο κύριος πρωθυπουργός έχει πει πως είναι και αυτό ένα όπλο στο τραπέζι . Πριν από μία εβδομάδα ανακοινώσαμε ένα πακέτο ενίσχυσης στο ρεύμα 3,6 δισεκατομμύρια. Μετά από δύο μέρες αν δείτε τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας πήγαν στο 3,57. Δεν είναι τόσο απλό. Δεν μπορείς, δηλαδή, να δίνεις ένα σήμα στις αγορές ότι σκορπάς λεφτά αδιακρίτως και χωρίς κανένα όριο, γιατί μετά θα βρεθείς πάλι εκτός αγορών και θα έχουμε άλλα, από αυτά που είχαμε ζήσει στο παρελθόν που κανείς δεν τα θέλει (…)  Δεν μπορούμε, δεν έχουμε άπειρους πόρους, δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε την ακρίβεια στο σύνολό της.

Please follow and like us: