Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια από φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στη δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια από φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στη δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας πραγματοποίησαν συλλαλητήριο, στα Προπύλαια, ενάντια στη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας. Σε ανακοίνωσή τους, φοιτητές ζητούσαν από την κυβέρνηση να «πάρει πίσω» τον νέο νόμο.

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια από φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στη δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Το συλλαλητήριο οργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, Οικονομικού, Φυσικού ΕΚΠΑ, Παντείου, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ.

Συγκεκριμένα οι φοιτητές με ανακοίνωσή τους, φοιτητές ζητούσαν από την κυβέρνηση να «πάρει πίσω» τον νέο νόμο, να μην υπάρξει η δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, να καταργηθούν όλοι οι «αντιεκπαιδευτικοί νόμοι» και να δοθεί γενναία κρατική χρηματοδότηση στην Παιδεία.

Συγκεκριμένα στις αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν:

«Ούτε 17 Μάη ούτε ποτέ! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δε θα μπει στις σχολές μας!

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με την αξιοποίηση προβοκατόρικων ομάδων, που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους αγώνες μας, με στόχο την ένταση της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον της νέας γενιάς.

Αυτό το σχέδιο ξεδιπλώνεται με την απαράδεκτη εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα και χιλιάδες φοιτητές βρίσκονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου, έφτασαν στο σημείο να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης μέσα σε εσωτερικούς χώρους και διαδρόμους του Πανεπιστημίου, να συλλαμβάνουν και να χτυπούν φοιτητές.

Είναι φανερό ότι έτσι φαντάζεται η κυβέρνηση το “σύγχρονο, ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο”, ανοιχτό στην καταστολή και την υποβάθμιση, κλειστό στη μόρφωση, στη φοιτητική μέριμνα, στις ανάγκες των φοιτητών. Όσο κλιμακώνεται η αντιεκπαιδευτικη πολιτική, με την υποχρηματοδότηση των σπουδών μας, την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ, την απαξίωση πτυχίων, τόσο θα οξύνεται και ο κρατικός αυταρχισμός για να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης.

Αυτές οι απαράδεκτες εικόνες συμπληρώνονται με την απόφαση του ΣτΕ για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαρροές για επιτάχυνση της εισόδου της στις σχολές, ακόμα και πριν τις φοιτητικές εκλογές.

Θα μας βρουν απέναντί τους! Οι φοιτητές, δυναμώνοντας τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, θα “κουρελιάσουμε” τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών μας.Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στις σχολές μας. Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ και από κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα.Για πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας, πτυχίο με αξία και δουλειά με δικαιώματα!

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια από φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στη δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Καμία σκέψη για είσοδο της αστυνομίας στις σχολές μας! Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ!

Ο νέος νόμος – πλαίσιο να μην κατατεθεί! Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας».

Please follow and like us: