Παρασκευή, 19 Απριλίου

Μια υπέροχη συνταγή για 4 άτομα Χταπόδι ξιδάτο

Μια υπέροχη συνταγή για 4 άτομα Χταπόδι ξιδάτο

Αν σας αρέσει η καλή παρέα και το καλό τσίπουρου ή ούζο τότε βρήκατε την καλύτερη συνταγή για ένα υπέροχο χταπόδι ξιδάτο . Προπαντός σας δίνουμε μια νησιώτικη συνταγή με άρωμα Ελλάδας.

Μια υπέροχη συνταγή για 4 άτομα Χταπόδι ξιδάτο

Υλικά

– 1 κιλό χταπόδι

– 1 ξερό κρεμμύδι

– 2-3 σκελίδες σκόρδου

– 3 φύλλα δάφνης

– Ρίγανη, θυμάρι

– 1 κουτάλια κόκκοι πιπεριού

– Λίγο αλάτι

– Μπαλσάμικο, ελαιόλαδο

– Λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε το χταπόδι: Αφαιρούμε το στόμα με το δείκτη του χεριού μας, τραβώντας το. Έπειτα, γυρίζουμε ανάποδα μέσα-έξω την κουκούλα και αφαιρούμε τις ακαθαρσίες του. Το πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Όταν είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε, το τεμαχίζουμε σε σχετικά μέτρια προς μεγάλα κομμάτια.
  2. Στο ταψάκι που θα το ψήσουμε, στρώνουμε αλουμινόχαρτο και από πάνω μια λαδόκολλα. Απλώνουμε στην επιφάνεια της το κρεμμύδι σε ροδέλες, το σκόρδο, τις δάφνες και ακουμπάμε επάνω τους τα κομμάτια και τα πλοκάμια του χταποδιού.

Τέλος, αλατοπιπερώνουμε (προσοχή με το αλάτι γιατί το ελληνικό χταπόδι είναι ήδη αλμυρό), ρίχνουμε ρίγανη και θυμάρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και με μερικές σταγόνες μπαλσάμικο. Όταν τελειώσουμε, σκεπάζουμε καλά, πρώτα με τη λαδόκολλα και μετά με το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το χταπόδι για μία ώρα (και λιγάκι ακόμα) στους 180 βαθμούς.

Please follow and like us: