Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου

ΗΠΑ: Tην αναβάθμιση των F-16 της Τουρκίας ζητά να εγκρίνει το Κογκρέσο o Τζο Μπάιντεν

Tην αναβάθμιση των F-16 της Τουρκίας ζητά να εγκρίνει το Κογκρέσο o Τζο Μπάιντεν

O Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων για την αναβάθμιση των F-16 της Τουρκίας σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

ΗΠΑ: Tην αναβάθμιση των F-16 της Τουρκίας ζητά να εγκρίνει το Κογκρέσο o Τζο Μπάιντεν

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα η κίνηση του Τζο Μπάιντεν να ζητήσει από τους επικεφαλής του Κογκρέσου την έγκριση για την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων στην Άγκυρα για την αναβάθμιση των F-16 της ερμηνεύετε ως προετοιμασία του εδάφους για πώληση επιπλέον αεροσκαφών στην Τουρκία

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη στείλει την πρότασή του και φαίνεται πως αυτή ευνοεί την προσπάθεια της Τουρκίας να αξιοποιήσει τον ρόλο του διαμεσολαβητή, τον οποίο ανέλαβε, στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal στην οποία έχουν μιλήσει Αμερικανοί αξιωματούχοι, η κίνηση του Τζο Μπάιντεν εκλαμβάνετε ως ενδεχόμενο προετοιμασίας του εδάφους για πώληση επιπλέον αεροσκαφών στην Τουρκία .

Αν υπάρξει πραγματικά μια τέτοια εξέλιξη, τα μαχητικά της γειτονικής χώρας θα αναβαθμιστούν σημαντικά . Έτσι θεωρείτε βέβαιο πως ο Ερντογάν θα την χρησιμοποίηση ως απάντηση στον εξοπλισμό και την ισχυροποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων την τελευταία διετία.

Την ίδια ώρα, βέβαια, υπάρχει μια ισχυρή πτέρυγα Αμερικανών βουλευτών κυρίως Ρεμπουπλικανών  με αρκετούς Δημοκρατικούς και στα δυο σώματα του Κογκρέσου, η οποίοι  αντιτίθεται στην πώληση αεροσκαφών στην Άγκυρα. Οι Αμερικανοί βουλευτές επικαλούνται τις αντιρρήσεις που υπάρχουν λόγω των δεσμών της Τουρκίας με τη Ρωσία ενώ εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα εντός της γειτονικής χώρας. Την ίδια στιγμή, το State Department αρνήθηκε να κάνει σχόλιο επί του δημοσιεύματος αλλά και ούτε το επιβεβαιώνει.

Please follow and like us: