Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Περιφέρεια Αττικής: «8ο Συμπόσιο του Δικτύου Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionals» Βράβευση του Περιφερειάρχη για το έργο του στον ΙΣΑ ,την Περιφέρεια και στον Τουρισμό Υγείας

Βράβευση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για το έργο του στον ΙΣΑ και την Περιφέρεια αλλά και την προσφορά του στον Τουρισμό Υγείας στο  8ο Συμπόσιο του Δικτύου Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionals

Γ. Πατούλης: « Το έξοχο επιστημονικό δυναμικό μας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα είναι τα εχέγγυα για την ανάδειξη της υπεροχής μας στον ιατρικό και τουριστικό τομέα»

Περιφέρεια Αττικής: «8ο Συμπόσιο του Δικτύου Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionals» Βράβευση του Περιφερειάρχη για το έργο του στον ΙΣΑ ,την Περιφέρεια και στον Τουρισμό Υγείας

Το έργο των Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών ανά τον κόσμο αλλά και την ποιότητα υπηρεσιών των Μονάδων Υγείας στα 2 χρόνια της πανδημίας, εξήρε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας το 8ο Συμπόσιο του Δικτύου Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionals, που διοργανώθηκε με την συμμετοχή της GreatGreece for Ever, της Ομογένειας μέσω της Hellenic News of America και της Elitour.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον κ. Πατούλη ως δείγμα αναγνώρισης για το έργο του στη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής αλλά και την προσφορά του στον τομέα του Τουρισμού Υγείας.

Βραβείο απονεμήθηκε και στον Υπουργό Υγείας για το έργο του, ενώ μεταξύ των επιστημόνων και άλλων προσωπικοτήτων που τιμήθηκαν ήταν ο Προέδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κ. Κουσκούκης, ο Β.Κατσούρος Διευθυντής του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου και αντιπρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», ο Πατέρας Αντώνιος για το έργο του στην  Κιβωτό του Κόσμου και ο Ρομποτικός Χειρουργός Κ. Κωνσταντινίδης.

Επίσης βραβεύθηκαν Μονάδες Υγείας καιΕταιρείες διακεκριμένες που επενδύουν στην έρευνα, την ανάπτυξη, την καινοτομία και την τεχνολογία, πρωτοπόροι Ιατροί που διακρίθηκαν στον χώρο της Υγείας παρουσιάζοντας καινοτόμες θεραπείες και τεχνικές, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτείας, της ομογένειας, επιχειρηματίες και σύγχρονοι ευεργέτες.

Περιφέρεια Αττικής: «8ο Συμπόσιο του Δικτύου Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionals» Βράβευση του Περιφερειάρχη για το έργο του στον ΙΣΑ ,την Περιφέρεια και στον Τουρισμό Υγείας

Γ. Πατούλης: « Η Ελλάδα είναι προορισμός Υγείας»

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης αφού ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για την απονομή του βραβείου, υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να τιμώνται κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες της χώρας οι οποίες, όπως ανέφερε, «έδωσαν μάχες και σημείωσαν επιτυχίες , για την σωτηρία της ανθρωπότητας από την covid-19, στα επιστημονικά εργαστήρια και τις κλινικές του κόσμου». « Οι σημερινές βραβεύσεις είναι απλώς ενδεικτικές της υπέρτατης ελληνικής προσφοράς στο ιατρικό στερέωμα» ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας καθώς και στις σχετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει προς αυτή την κατεύθυνση ως Περιφερειάρχης, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΕΛΙΤΟΥΡ.  «Η ζήτηση του παγκόσμιου κοινού για «προορισμούς ευεξίας» παρουσιάζει  κατακόρυφη αύξηση» ανέφερε και επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:«ΟΤουρισμός Υγείας της Ελλάδας, λοιπόν, εκτιμούμε ότι  επιφυλάσσει ιδανικό συνδυασμό παραγόντων∙ που αποτελούν τα διεθνή ζητούμενα για την ανάπτυξη του κατεξοχήν ανερχόμενου κλάδου της παγκόσμιας Οικονομίας:του Ιαματικού, του Ευεξιακού και του Ιατρικού Τουρισμού.

Περιφέρεια Αττικής: «8ο Συμπόσιο του Δικτύου Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionals» Βράβευση του Περιφερειάρχη για το έργο του στον ΙΣΑ ,την Περιφέρεια και στον Τουρισμό Υγείας

Σήμερα  λοιπόν, στην Ελλάδα, το πλαίσιο που διαμορφώνουμεκαι οι πρωτοβουλίες μας,για την ανάπτυξη του Τομέα αποσκοπούν ακριβώς :

στο να παράσχουμε την δυνατότητα στους Ταξιδιώτες Υγείας -που λαχταρούν όσο ποτέ τις στιγμές ευεξίας, να βιώσουν στον τόπο μας την  εμπειρία Υγείας.  Στρατηγικά, ο στόχος μας είναι να δώσουμε ευκαιρίες και να στηρίξουμε τις μικρές, τοπικές επιχειρήσεις Τουρισμού Υγείας και Τουρισμού Ευεξίας, οι οποίες σε όλο αυτό το διάστημα στερούνταν των τεχνικών δεξιοτήτων και των μεγάλων κεφαλαίων για να σταθούν ανταγωνιστικά απέναντι στους επώνυμους παγκόσμιους κολοσσούς.

Κρίσιμο ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας

Ακολούθως ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια ενίσχυσης του Τουρισμού Υγείας.

«Πεποίθησή μας είναι, σε ότι αφορά τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας της Ελλάδας και της Αττικής ότι οι τοπικές και αυτοδιοικητικές κυβερνήσεις, οι τουριστικές αρχές, και οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να υποστηρίξουν επιχειρήσεις μικρής κλίμακας. Ειδικά εκείνες που αιμοδοτούν την κοινότητα σε απομακρυσμένες περιοχές, ώστε να οικοδομηθούν πιο ολοκληρωμένα οι τομείς του Τουρισμού Υγείας , ο Ιατρικός Τουρισμός και ο Τουρισμός Ευεξίας .

Αυτό, είναι ακριβώς που βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής και της φιλοσοφίας μας στην περιφέρεια Αττικής.

Στην Αττική μελετάμε πολύ προσεκτικά κάθε μία πληροφορία που έχει σημασία:

Για να επιτρέψουμε στους διεθνείς επισκέπτες να συνδυάσουν στις διακοπές τους με

την ασφάλεια της Υγείας,

και την απόλαυση, τις υπηρεσίες, καθώς και το αποτέλεσμα Ευεξίας που προσδοκούν

Έχουμε θέσει τέσσερις βασικούς άξονες για την ανάπτυξη, που ξεκινούν από την μετάβαση της Περιφέρειας Αττικής στην κυκλική οικονομία ώστε οι πόλεις μας και ολόκληρη η περιφέρεια να γίνουν Υγιείς Πόλεις, με τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και της ρύπανσης, αλλά και  με τον επανασχεδιασμό των δρόμων, με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση. Και φυσικά όλα αυτά, με φόντο τον πολιτισμό, και τα μονοπάτια της ιστορικής εξερεύνησης ενός τόπου απ’ όπου ξεκίνησαν όλα» σημείωσε.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/5/2022

 

Please follow and like us: