Παρασκευή, 19 Απριλίου

Συνέντευξη Τύπου του  Γιώργου Λάνθιμου – Η «Βληχή» ελευθέρωσε τα εκφραστικά μου μέσα

Συνέντευξη Τύπου του  Γιώργου Λάνθιμου – Η «Βληχή» ελευθέρωσε τα εκφραστικά μου μέσα

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πλαισίωσε την προβολή της ταινίας ο Γιώργος Λάνθιμος υπογράμμισε ότι ο τρόπος που δημιουργεί είναι ενστικτώδης και ότι η «Βληχή» ελευθέρωσε τα εκφραστικά του μέσα.

Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Λάνθιμου - Η «Βληχή» ελευθέρωσε τα εκφραστικά μου μέσα.

«Μεγαλώνοντας με γοητεύει η παράδοση. Μπορούμε να εμπνευστούμε από την παράδοση, χωρίς να είμαστε σκλάβοι της». Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι του λείπει η Ελλάδα. «Δεν νομίζω ότι έφυγα από την Ελλάδα ή ότι γύρισα, απλώς οι συνθήκες με οδήγησαν να κάνω αυτές τις ταινίες αρχικά εδώ και αργότερα στο εξωτερικό. Αναγκάστηκα να κάνω αγγλόφωνες ταινίες ή μάλλον καλύτερα όχι αναγκάστηκα, αλλά με ενδιέφερε να δουλέψω σε μια άλλη γλώσσα, γιατί μου προσφέρθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και τα απαραίτητα μέσα ήταν πλέον διαθέσιμα».

Η ιδέα, το πρότζεκτ και η πρόσκληση προς τον Λάνθιμο, την οποία αποδέχθηκε με χαρά, ήταν του κ. Κουμεντάκη και της κυρίας Κουντούρη, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «The Artist on the Composer». Με τον Γιώργο Κουμεντάκη ο Γιώργος Λάνθιμος συνδέεται με φιλία χρόνων, καθώς, εκτός από παλαιοί γνώριμοι, είναι και δημιουργοί με κοινές αναφορές, κοινή ποιότητα και βλέμμα, με αγάπη στον μινιμαλισμό και στην καινοφανή οπτική.

Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Λάνθιμου - Η «Βληχή» ελευθέρωσε τα εκφραστικά μου μέσα.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν η πρωταγωνίστρια Εμα Στόουν, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, η διευθύντρια του Οργανισμού ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη και εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η όμορφη Εμα Στόουν καλησπέρισε το κοινό στα ελληνικά και εκμυστηρεύθηκε ότι η «Βληχή» είναι το πιο παράδοξο πράγμα που έχει κάνει , ενώ μίλησε για τη φιλία της με τον Γ. Λάνθιμο και  την εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπό του.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εμα Στόουν και Νταμιάν Μπονάρ συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην ταινία λόγω της προσωπικής τους φιλίας με τον σκηνοθέτη.

Δείτε το trailer της ταινίας:

Please follow and like us: