Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στον πρωθυπουργό με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κριτική στον πρωθυπουργό με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

“Ο κ. Μητσοτάκης επιδοτεί την αισχροκέρδεια με χρήματα των φορολογουμένων”

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στον πρωθυπουργό με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στους λογαριασμούς ρεύματος από τον πρωθυπουργό Κ.  Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του άσκησε κριτική για τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Μετά από την 9μηνη λεηλασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο κ. Μητσοτάκης τρομοκρατημένος μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και στην επικείμενη καταβαράθρωση του, προχώρησε σήμερα σε ένα διάγγελμα παραδοχής της αφαίμαξης που με δίκη του κύρια ευθύνη βιώνουν εδώ και καιρό οι πολίτες.

Κι ενώ τις τελευταίες ημέρες άφηνε να διαρρέει ότι επρόκειτο να λάβει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας με την επιβολή πλαφόν, τελικά τα όσα ανακοίνωσε εξακολουθούν την ίδια λογική που εφάρμοζε μέχρι σήμερα, δηλαδή την επιδότηση της αισχροκέρδειας», αναφέρει αρχικά η Κουμουνδούρου.

«Αυτό δηλαδή που αποφάσισε είναι να ανοίξει το δημόσιο ταμείο και να βγάλει χρήματα των φορολογουμένων, για να καλύψει μέρος των σπασμένων από τα υπερκέρδη των εταιριών παραγωγής ρεύματος και ιδιαίτερα της ΔΕΗ των γαλάζιων golden boys», προσθέτει στο σχόλιό της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως τόσο καιρό έλεγε ψέματα αφού οι λογαριασμοί είχαν εκτοξευτεί πολύ πριν τον πόλεμο με δική του ευθύνη. Παρόλα αυτά για ακόμη μία φορά αφήνει ανέγγιχτο τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας, παραπέμποντας στις καλένδες του Ιούλη κάποιες θολές παρεμβάσεις που δεν προσδιόρισε», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως περιμένει «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον» να δει «το ποσό που θα ομολογήσουν από τα περίπου 1,5 δις ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία μέχρι χθες δήθεν δεν υπήρχαν, αλλά τελικά λόγω της πίεσης» του κόμματος «αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ότι θα φορολογήσουν».

Please follow and like us: