Λυκόβρυση Πεύκη:  Οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδυμάτων σταδιακά αντικαθίστανται από μωβ

Οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδυμάτων σταδιακά αντικαθίστανται από μωβ

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων που λειτουργεί στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης από τον Φεβρουάριο του 2019 είναι από τα πιο επιτυχημένα τέτοια προγράμματα.

Λυκόβρυση Πεύκη:  Οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδυμάτων σταδιακά αντικαθίστανται από μωβ

Ένα δίκτυο με ειδικούς κάδους συλλογής ρούχων και υποδημάτων το οποίο αποτελείται συνολικά από 30 σημεία συλλογής έχει αναπτυχθεί σε όλη την έκταση του Δήμου και τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συλλεγεί περισσότεροι από 150 τόνοι, εκ των οποίων οι 71,17 τόνοι μέσα στο 2021.

Σε αυτά τα 30 σημεία συλλέγονται παλιά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα, στα οποία γίνεται διαλογή. Όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση οδηγούνται προς επαναχρησιμοποίηση μέσα από τη δομή της Κοινωνικής Ιματιοθήκης του Δήμου, ενώ τα υπόλοιπα οδηγούνται προς ανακύκλωση στην κλωστοϋφαντουργία.  Επιπλέον από την εταιρεία που υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, υπάρχει ανταποδοτικό όφελος προς τον Δήμο.

Οι κόκκινοί κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων που συνηθίσαμε να βλέπουμε, ανανεώνονται σταδιακά με Μοβ, από την εταιρεία Recyxom  σε όλη την Ελλάδα, επειδή άλλαξε η σχετικά νομοθεσία. Αυτό είναι και το μοναδικό που αλλάζει στη διαδικασία. Συνεχίζουμε να τοποθετούμε στους κόκκινους και στους μοβ κάδους, τα ενδύματα και τα υποδήματα  που δεν χρειαζόμαστε πλέον και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η ομάδα της εταιρείας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ενημερωτικό video σε αυτό τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=rjNE-TADfPM

Please follow and like us: