Κίνημα Αλλαγής: Η ΝΔ με τα μέτρα που εξήγγειλε δεν κάνει μια ουσιαστική παρέμβαση

Η ΝΔ με τα μέτρα που εξήγγειλε δεν κάνει μια ουσιαστική παρέμβαση τονίζει το Κίνημα Αλλαγής. Το σωστό θα είναι να ισχύσει το πλαφόν στη λιανική τιμή από αύριο το πρωί.

Νίκος Ανδρουλάκης : «Το μεγάλο ερώτημα είναι τελικά τί θα πληρώσουν οι παραγωγοί. Αυτοί που έχουν τα μεγάλα κέρδη από αυτή την κρίση».

Κίνημα Αλλαγής: Η ΝΔ με τα μέτρα που εξήγγειλε δεν κάνει μια ουσιαστική παρέμβαση

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ  ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ενέργεια μιλώντας για τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας. Ενώ επανέλαβε ότι η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή, που με συνέπεια υποστηρίζει εδώ και μήνες το Κίνημα Αλλαγής, είναι άμεσα εφαρμόσιμη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε:

«Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε μιλήσει για δύο μέτρα. Το πλαφόν στη λιανική τιμή, που είναι στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν θέλει ειδική έγκριση όπως το πλαφόν στη χονδρική, και το δεύτερο μέτρο είναι ο φόρος στα υπερκέρδη των παραγωγών. Η ΝΔ με τα μέτρα που εξήγγειλε δεν κάνει μια ουσιαστική παρέμβαση, θεσμική και ρυθμιστική, αλλά συζητάει το πλαφόν στη λιανική από τον Ιούλιο. Σωστό θα είναι να ισχύσει το πλαφόν στη λιανική τιμή από αύριο το πρωί και να μάθει ο καταναλωτής πώς θα επιμεριστεί το κόστος μεταξύ καταναλωτή, κράτους και των παραγωγών. Να υπάρχει μια δικαιοσύνη στην περιπέτεια που ζούμε. Το μεγάλο ερώτημα είναι τελικά τί θα πληρώσουν οι παραγωγοί. Αυτοί που έχουν τα μεγάλα κέρδη από αυτή την κρίση».

Σχετικά με το επίδομα που θα καταβληθεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι αν δίνεις μόνο χρήματα, αλλά πως θα ρυθμιστεί η αγορά, δηλαδή πως θα ρυθμιστεί το ποιος επωμίζεται το κόστος της ενεργειακής κρίσης.

Please follow and like us: