Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων στην περιοχή της Ακρόπολης

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων στην περιοχή της Ακρόπολης

H Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προχώρησε στην εξάρθρωση πολυμελούς συμμορίας κυρίως ανηλίκων, που κατηγορείται ότι διέπραττε συστηματικά κλοπές στην περιοχή της Ακρόπολης αλλά στα νότια προάστια σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο.

Εξαρθρώθηκε «σκληρή» συμμορία ανηλίκων - Λήστευαν περαστικούς με μαχαίρια στην Ακρόπολη

Την  Πέμπτη 5/5 μετά από  ειδική αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 13 μέλη της, εκ των οποίων οι 10 είναι ανήλικοι , όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27 ατόμων, εκ των οποίων 18 είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η δράση της συμμορίας, από τα μέσα του 2021, ήταν συνεχής, με τα μέλη της, που ήταν κυρίως ανήλικοι Έλληνες και αλλοδαποί, να διαπράττουν ληστείες στην περιοχή της Ακρόπολης σε βάρος πεζών, κατά προτίμηση ανηλίκων, καθώς και κλοπές από πολίτες, τουρίστες, αυτοκίνητα, καταστήματα και οικίες, σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάπραξη των ληστειών οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα και αφαιρούσαν με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Ανηλίκων.

 

Please follow and like us: