Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου

Οικονομικά: Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις

Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις

Το νέο «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις αναμένετε να έρθει το φθινόπωρο προσφέροντας επιδοτήσεις ακόμη και για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες των ακινήτων τους .

Οικονομικά: Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις

Την είδηση για το γεγονός την έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του σήμερα 5/5 που αφορούσε  τα μέτρα στήριξης ενάντια στην ενεργειακή κρίση.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο «Εξοικονομώ» θα επιδοτεί:

την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, καθώς και την αντικατάσταση συστημάτων ψύξης και θέρμανσης. Για το πρόγραμμα αυτό θα αντληθούν 400 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες επιχειρήσεων ή και σε όμορα οικόπεδα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ενεργειακή αυτάρκεια σε συνδυασμό με την εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης. Η συμμετοχή́ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα γίνει μέσω πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ και θα αφορά ακόμη και περιοχές με κορεσμένα δίκτυα.

την αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης και μόνο για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και για μείωση του ενεργειακού κόστους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο «Εξοικονομώ» θα «τρέχει» παράλληλα με το αντίστοιχο για τις κατοικίες.

Please follow and like us: